immigratie nieuws

Ga naar beneden

immigratie nieuws

Bericht  ClaudiaSenegal op za okt 11, 2008 12:38 pm

266. Eintrag
Absender: angèle
Email: angelejoris@hotmail.com
URL:

Betreff: immigratie nieuws

‘Reclame’ voor immigratie sluitenGepubliceerd op zondag 16 Mrt 2008, 18:52 door Hans Camps in Immigratie, Nieuws

De Spaanse Regering wil proberen om de Senegalese internetbladzijde www.senegalaisement.com die Canarias promoot als bestemming voor immigranten, gesloten te krijgen.
Deze internetbladzijde is een referentiepunt geworden. Vooral, voor alle Frans sprekende immigranten uit de westelijke Sahara die op een illegale manier de Canarische Eilanden proberen te bereiken.
De internetbladzijde is al maandenlang bekend bij de deskundigen van de Guardia Civil die op de Canarische Eilanden werken.
Het medium geeft allerlei tips aan Afrikaanse burgers die scheep willen gaan in een kajak: over vertrekpunten, soorten vaartuigen, tarieven voor de overtocht en de veronderstelde steekpenningen die betaald moeten worden aan douanebeambten.
De belangrijkste aanbeveling op de internetbladzijde is, dat de illegale immigrant geen documentatie bij zich heeft, waaruit opgemaakt kan worden uit welk land deze afkomstig is.
De internetbladzijde is nog bekender geworden, nadat een anonieme bootvluchteling zijn bijdrage heeft geleverd over de huidige verkiezingsuitslag in Spanje en de weerslag die deze zal hebben voor wat betreft die politiek die men voert ten aanzien van immigratie. “Spanje lijkt de beste bestemming te zijn (voor hen die geen identiteitspapieren hebben), tenminste tijdens de vier komende socialistische jaren vanwege de verkiezingsoverwinning 9 maart 2008 van José Luis Rodríguez Zapatero,” aldus de anonieme bootvluchteling.
Citaat: “Waarschijnlijk zal hij veel doen voor het verkrijgen van verblijfsvergunningen. We herinneren eraan, dat Rodríguez Zapatero aan de basis staat van de genereuze programma`s van tijdelijke werkgelegenheid voor Senegalezen. En, in tegenstelling tot wat er in het arbeidscontract stond,is 80% van hen zonder problemen in het land is kunnen blijven, zonder terug te hoeven keren naar Senegal.” einde citaat.
Op deze internetbladzijde staat wel meer onzin , zoals het zogenoemde “Slavopack”, waarin wordt gezegd, dat Senegalezen zonder identiteitspapieren door het Schengenverdrag via de nieuwe EU-lidstaten, of via Wit-Rusland, gemakkelijk Europa kunnen binnenkomen.
Zie o.a. het forum van de Franstalige internetbladzijde: www.senegalaisement.com
Popularity: 4% [?]

30.3.2008 um 08:55
--------------------------------------------------------------------------------
1. Antwort
Absender: Jan
Email: j.rosseel@hotmail.com
URL:

Betreff: Re: immigratie nieuws
Het is danook misdadig om Europa te promoten als het beloofde land. Om te beginnen is het dat natuurlijk niet maar het is ook vals in die zin dat Afrikanen alles wat ze hebben moeten verkopen om aan een 'ticket' te geraken waarop ze stante pede worden teruggestuurd of met grote kans op zekerheid omkomen met de gammele boot waarmee ze de overtocht wagen (naar de Canarische eilanden of naar het Spaanse vasteland). Maar ja, grof geld daar doen mensen alles voor, ook hun eigen volk verkopen...

30.3.2008 um 14:52:04
avatar
ClaudiaSenegal
Admin

Aantal berichten : 534
Registratiedatum : 09-10-08
Leeftijd : 46
Woonplaats : Het Schone Limburgse Land (NL)

Profiel bekijken http://senegal.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum