Waarom juist Senegal?

Ga naar beneden

Waarom juist Senegal?

Bericht  ClaudiaSenegal op za okt 11, 2008 11:06 am

373. Eintrag
Absender: Tope
Email: vanhoudt703@hotmail
URL:

Betreff: Waarom juist Senegal?

Ik had deze tekst reeds in Word opgemaakt, maar kreeg hem op het vorige forum niet gepost.
Daarom zal ik dit keer zelf de spits afbijten. Dat gaat een lang verhaal worden en ik begin met de grote lijnen.
In de paasvakantie 1999 heb ik voor het eerst voet gezet in Senegal.Ik ben daarna verscheidene malen teruggegaan, maar daar ik in het onderwijs werkte kon ik alleen reizen tijdens de schoolvakanties met dure vliegtickets en beperking in verblijfstijd voor gevolg.Ik keek dan ook uit naar het moment dat ik op 55 met prepensioen kon gaan, zodat alle beperkingen wegvielen.Toenmalig Minister van Onderwijs Marleen Vanderpoorten stak daar een stokje door de prepensioenleeftijd in het onderwijs op te trekken naar 58.Ik logeer steeds in het ViaVia reiscafé in Yoff-Layenne en raakte vanaf de eerste dag bevriend met zaakvoerster Lies Van Camp.In januari 2003 opende Lies een tehuis voor straatkinderen (talibés) en ik stond te springen om daar als vrijwilliger aan de slag te gaan.Omstandigheden hebben ertoe geleid dat ik pas op 11 november 2005 kon afreizen.In plaats van de geplande maand ben ik toen zes maanden gebleven.Na een tijd huurde ik een appartement, een paar huizen voorbij de ViaVia en met een eindje verder het toenmalige tehuis.Mijn droom om een vaste stek in Dakar te hebben was eindelijk uitgekomen.Eind november 2006 heb ik mijn appartement echter leeggemaakt en opgezegd. Wordt vervolgd.

21.1.2008 um 08:39
--------------------------------------------------------------------------------
1. Antwort
Absender: eduard (eddy) peeters
Email: Eduard.Peeters@telenet.be
URL:

Betreff: Re: Waarom juist Senegal?
U vraagt wij draaien:)
Ik heb geen speciale band met Senegal. The Gambia, Senegal of Mali het maakt me niet uit. Ik heb wel een fascinatie voor West-Afrika al kan ik niet uitleggen hoe dat komt, waarschijnlijk om hun rijke geschiedenis.
Daarom ook dat ik het een beetje onzinnig vind om te spreken van een
Senegal-Mali-Gambia pagina, want de geschiedenis van de drie bovenstaande landen is met elkaar verweven.

22.1.2008 um 20:28:55
--------------------------------------------------------------------------------
2. Antwort
Absender: eduard (eddy) peeters
Email: Eduard.Peeters@telenet.be
URL:

Betreff: Re: Waarom juist Senegal?
Ik heb het al eerder geschreven dat het mij niet uitmaakt waar ik ben in Afrika. Effe specifieren.
Mali is voor mij de mooiste doch meest vermoeiende reis geweest in West Afrika. Senegal is een knappe tweede. Ik hou van die Franse slag die zich uit in hun keuken en hun manier van doen. Nu spreek ik over Dakar en niet een of ander boerengat want daar gaat bovenstaande niet op, niet dat je daar slecht ontvangen wordt maar het is er meer Afrikaanse attitude wat een ander aspect laat zien van het volgens mij echtere Afrika. De geschiedenis leert ons ook dat de Fransen toch iets van infrastructuur hebben achter gelaten in tegenstelling tot de Engelsen,dat waren wilden,die zo goed als niets in de Gambia hebben achter gelaten. Voor de eventuele nieuwkomer hier op dit forum,een Senegalreis is zeker aan te raden.

22.1.2008 um 23:01:21
--------------------------------------------------------------------------------
3. Antwort
Absender: Tope
Email: vanhoudt703@hotmail
URL:

Betreff: Re: Waarom juist Senegal?
Ik zou het tof vinden mochten Eddy, Claudia, Nina en Barbarita hun postings over dit topic van het vorige Senegalforum halen om ze opnieuw hier te plaatsen.
Zo hebben we weer wat meer gespreksstof.
Echt zalig dat je hier zomaar kan posten zonder dat je berichten prompt verdwijnen of dat je uitgemaakt wordt voor het rot van de straat.

22.1.2008 um 01:40:32
--------------------------------------------------------------------------------
4. Antwort
Absender: Claudia
Email:
URL:

Betreff: Re: Waarom juist Senegal?
:d

Ik ben bijna 15 jaar geleden in Senegal terecht gekomen tijdens mijn studie Afrikanistiek. En ben daar later blijven 'hangen', heb er tot 2000 gewerkt in het toerisme en in Dakar gewoond bij mijn schoonfamilie. Ik heb dus veel door Senegal en de regio gereisd en het gewone leven in Dakar meegeleefd. In 2001 is mijn Senegalese man naar Nederland gekomen. Inmiddels ben ik alweer bijna klaar met mijn studie religiewetenschappen waarvoor ik mijn afstudeeronderzoek in Senegal heb gedaan. Ik heb mijn hart verloren aan Senegal! Ik hou van de eigenzinnige mensen die er wonen! Waarschijnlijk omdat ik zelf behoorlijk eigenwijs ben. haha.
Ik probeer zeker 1 keer per jaar voor langere tijd in Senegal te verblijven, het is mijn 2e thuis.

22.1.2008 um 21:26:56
--------------------------------------------------------------------------------
5. Antwort
Absender: barbarita
Email: s.barbarita@gmail.com
URL:

Betreff: Re: Waarom juist Senegal?
Hoi,
Om helemaal te gaan herhalen wat ik eerder had geschreven, zo boeiend was het nou toch ook weer niet (lol), maar ik wil wel wat in het kort aangeven hoe mijn binding is ontstaan. Vanaf mijn eerste reis naar Gambia in december 1975 (Kerst daar in die dagen is niet te vergelijken met nu, zoveel drukte en gezelligheid op straat, alles door elkaar, maskdansers door de hele stad, kerkdiensten, all night parties en familiebezoek) sloeg elke grauwe winter hier de heimwee toe. Na meerdere bezoeken aan Gambia had ik in de zomer van 1979 de mogelijkheid om een conferentie in Dakar te bezoeken en volgens goede Afrikaanse gewoonte kon ik terecht bij familie daar (die ik zelfs eerder niet had ontmoet). Toen is mijn fascinatie met Dakar ontstaan en alleen maar gegroeid, als ik in Gambia ben probeer ik als het enigszins kan toch ook even naar Dakar te reizen (met Air Senegal of Slok Air ook wat makkelijker nu). Een volgende winter probeer ik misschien wat langer daar door te brengen, als die airlines het niet te moeilijk maken, helaas hoe langer verblijf hoe duurder de ticket !
Waarom ik dit nu schrijf, misschien ook om Tope aan te sporen haar verhaal te vervolgen ?
Niet vanuit sensatiezucht, maar ik kreeg al eerder de indruk, dat er meer achter haar behoefte aan kennismaken zat. UIt vroegere postings, die toen gelijk gewist waren, begreep ik dat het ook met een bepaalde persoon te maken zou hebben, die nog steeds aktief is in Dakar ?
Ik vind dat er dan ook open en eerlijk over gesproken zou moeten kunnen worden ? Ik begrijp ook dat Tope niet zo maar met haar verhaal komt......
avatar
ClaudiaSenegal
Admin

Aantal berichten : 534
Registratiedatum : 09-10-08
Leeftijd : 46
Woonplaats : Het Schone Limburgse Land (NL)

Profiel bekijken http://senegal.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum