Het regent uitspraken...

Ga naar beneden

Het regent uitspraken...

Bericht  ClaudiaSenegal op za okt 11, 2008 2:40 pm

75. Eintrag
Absender: Claudia
Email:
URL:

Betreff: Het regent uitspraken...

Vanmorgen in de volkskrant http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1046808.ece/Inkomenseis_lager_bij_gezinsvorming?source=rss


Inkomenseis lager bij gezinsvorming Van onze verslaggever Cor Speksnijder
gepubliceerd op 22 juli 2008 02:45, bijgewerkt op 00:19

AMSTERDAM - Echtgenoten van vreemdelingen, die hun partner naar Nederland willen laten overkomen, hoeven niet langer minstens 120 procent van het minimumloon te verdienen. Dat volgt uit een uitspraak van de rechtbank in Roermond in de zaak van een Sri Lankaanse man die is getrouwd met een in Nederland wonende vrouw. De rechtbank stelde hem in het gelijk.

Het vonnis haalt een streep door een van de belangrijkste aanscherpingen van de regels voor huwelijksmigratie, waartoe het tweede kabinet-Balkenende met minister Verdonk voor Vreemdelingenzaken en Integratie in 2004 besloot. De rechtbank bepaalde dat de 120-procentsnorm in strijd is met de Europese richtlijn voor gezinshereniging. Het ministerie van Justitie is in hoger beroep gegaan.

De echtgenote van de Sri Lankaanse man, die vanwege handicaps is aangewezen op sociale werkvoorziening, heeft een inkomen boven de inkomensgrens voor gezinshereniging (100 procent van de bijstandsnorm). Maar dat voldoet niet aan de eis van 120 procent voor gezinsvorming.
Terwijl de Nederlandse wet onderscheid maakt tussen gezinshereniging en gezinsvorming, bestaat dit verschil niet in de Europese regelgeving. Van gezinshereniging is sprake als een huwelijk of relatie al bestond voordat de partners in Nederland woonden; is een huwelijk of relatie ontstaan nadat een van de partners zich in Nederland had gevestigd, dan spreekt de wet van gezinsvorming.

Het is de tweede keer in korte tijd dat een rechter een bres slaat in de regels voor gezinsmigratie. Vorige week bepaalde de Amsterdamse rechtbank dat migranten die zich bij gezin of partner in Nederland willen voegen, niet eerst in eigen land een inburgeringstoets hoeven te halen, zoals Verdonk verplicht had gesteld. Dit examen mag van de rechter ook in Nederland worden afgelegd.


22.7.2008 um 08:54
--------------------------------------------------------------------------------
1. Antwort
Absender: Peter H
Email: Doberden23@mns.com
URL:

Betreff: Re: Het regent uitspraken...
Vroeger werden nieuwe wetten en regelgevingen van de regering gecontroleerd door de Eerste Kamer op hun geldigheid. Maar het lijkt erop dat die Eerste Kamer al jaren zit te slapen. Je hoort er ook nooit veel over. Misschien dat dit soort uitspraken hen eens wakker schudt. Vooral minister Verdonk leverde broddelwerk af. Begrijp dan ook niet waarom deze vrouw met haar TON, Trots op Nederland, zo populair is bij de Nederlandse bevolking. Denk dat hier sprake is van een sluimerende buitenlander haat. Ik ken er daar helaas vele van en al die mensen gaan lekker op vakantie naar het buitenland en beseffen niet dat ze dan zelf ook buitenlander zijn...

22.7.2008 um 10:27:22
--------------------------------------------------------------------------------
2. Antwort
Absender: Peter H
Email: Doberden23@mns.com
URL:

Betreff: Re: Het regent uitspraken...
De minister van justitie Hirsch Ballin legt zich niet neer bij die uitspraken van de rechters. Dit moet verboden worden. Desnoods worden de rechters ontheven van hun taak. De rechters moeten maar eens weten, dat ze niet onafhankelijk zijn, zoals ze denken. Ze moeten zich aan de regels houden, zoals die in de wetten zijn vast gelegd. Als ze denken slim te zijn en een gaatje in de wet te vinden, dan zal de minister wel een gaatje vinden om die rechters te ontslaan. Het regent binnenkort ontslagen.

23.7.2008 um 23:56:03
avatar
ClaudiaSenegal
Admin

Aantal berichten : 534
Registratiedatum : 09-10-08
Leeftijd : 46
Woonplaats : Het Schone Limburgse Land (NL)

Profiel bekijken http://senegal.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum