GO, KADER ABDOLAH,GO

Go down

GO, KADER ABDOLAH,GO

Bericht  ClaudiaSenegal op za okt 11, 2008 2:58 pm

45. Eintrag
Absender: eduard (eddy) peeters
Email:
URL:

Betreff: GO, KADER ABDOLAH,GO

Na het intrekken door de uitgeverij Random House v.d. historische liefdesroman "The Jewel of Medina" geschreven door de journaliste Sherry Jones en waarin het liefdesleven van Asjehe ofte Aïcha toch wel de belangrijkste vrouw v.d.profeet wordt beschreven zegt Kader
Abdolah dit te betreuren ook verklaart hij dat de jongere generatie Muslims in Europa met een eigentijdse en eigenzinnige uitleg van de Koran moet komen en dat het boek van Sherry Jones een nodig boek is die het debat op scherp zetten om te eindigen met, als Amerika dat boek niet kan uitgeven, kunnen we het hier in Belgïe doen.
Bron: DeMorgen 11 en 14/8
Een controversieel boek in België uitgeven? 'k zie het al gebeuren in dit apenlandje. Het dun loopt de uitgevers hier al waarschijnlijk door de broek bij de idee alleen.

17.8.2008 um 19:50
--------------------------------------------------------------------------------
1. Antwort
Absender: eduard (eddy) peeters
Email:
URL:

Betreff: Re: GO, KADER ABDOLAH,GO
Nog vergeten : bron DeMorgen:)

1.10.2008 um 12:29:05
--------------------------------------------------------------------------------
2. Antwort
Absender: Peter H
Email: Doberden23@mns.com
URL:

Betreff: Re: GO, KADER ABDOLAH,GO
Onverzettelijk, onverzoenbaar en onverdraagzaam. Drie kernwoorden die de islam en de harde kern van moslims kenschetsen. In de tijd van de dictatuur van het communisme hielden ze hun mond, maar het schijnt dat we in een nieuwe dictatuur zijn beland, die van de islam. Mensen die kritiek uitoefenen moeten zich schuil houden en beschermd worden. En dat alles voor een godsdienst die vrijwel alles van het oude katholicisme heeft ontleend, aangevuld met enkele nieuwe leefregels. Ik ben geen communist, geen volgeling van Marx, maar in 1 ding moet ik hem gelijk geven, religie is een opium voor het volk dat hun denken belemmerd, verduisterd. En nu ga ik een lekkere whisky drinken, En of Allah of Mohammed dat goedkeurt, zal me een zorg zijn:p

18.8.2008 um 02:35:09
--------------------------------------------------------------------------------
3. Antwort
Absender: Tope
Email: vanhoudt703@hotmail.com
URL:

Betreff: The Jewel of Medina
Geen liefdesroman over de profeet Mohammed en Aisha
De roman The Jewel of Medina is het debuut van de 46-jarige journaliste Sherry Jones en zou deze dinsdag bij uitgeverij Random House uitkomen. De auteur zou deze maand op een boektournee gaan om haar historische liefdesroman over de relatie tussen de profeet Mohammed en zijn vrouw Aisha te promoten. Maar uitgeverij Random House ziet af van publicatie, uit angst voor repercussies. De uitgeverij doet dat naar eigen zeggen om 'de veiligheid te waarborgen van de auteur, de medewerkers van de uitgeverij, boekverkopers, en iedereen die betrokken zou zijn bij de verkoop en/of distributie van het boek'. De uitgeverij kwam tot dit besluit na overleg met meerdere islamologen en veiligheidsexperts.

In haar roman volgt Jones Aisha vanaf haar verloving met Mohammed tot aan de dood van de profeet. Jones zegt bewust respectvol over de islam en Mohammed geschreven te hebben. Volgens de kersverse auteur zou het boek een brugfunctie kunnen vervullen tussen moslims en niet-moslims. De auteur is van plan haar boek elders te publiceren.

Volgens een artikel in The Wall Street Journal speelde de Amerikaanse hoogleraar Denise Spellberg een grote rol in de paniek rond The Jewel of Medina. Spellberg, die islamitische geschiedenis in Texas doceert, ontving een paar maanden terug een recensie-exemplaar en schrok van wat ze las. Volgens Spellberg maakt het boek van Jones moslims en hun geschiedenis belachelijk. Ze mailde de uitgeverij daarom dat The Jewel of Medina explosiever materiaal bevatte dan Salman Rushdie's Satanische Verzen en de Deense spotprenten en dat de kans meer dan aanwezig was dat de roman tot ongeregeldheden zou leiden.

Bron: redactie Maroc.NL

17.8.2008 um 22:07:34
--------------------------------------------------------------------------------
4. Antwort
Absender: eduard (eddy) peeters
Email:
URL:

Betreff: Re: GO, KADER ABDOLAH,GO
De historische roman The Jewel of Medina van de Amerikaanse schrijfster-journaliste Sherry Jones zet kwaad bloed in de moslimwereld. Zaterdag pleegden drie mannen een bomaanslag op het huis van Martin Rynja van uitgeverij Gibson Square, die het liefdesverhaal over de profeet Mohammed en diens vrouw Aisha in Groot-Brittanië heeft gepubliceerd. Random House in New York had het boek al geweigerd uit angst voor terrorisme. De controverse begon toen de Amerikaanse academia Denise Spelberg de roman afdeed als historisch inaccuraat."Jones reduceert het verhaal van twee heilige figuren tot een zachte vorm van pornografie"aldus Spellberg. De schrijfster, die in haar roman inzoomt op de manier waarop de jonge Aisha haar moed en intelligentie gebruikt om een nooit geziene macht in de moslimwereld te verwerven, ontkent echter dat ze een gebrek aan respect jegens de islam aan de dag zou leggen. Moslims zijn bijzonder gevoelig voor de manier waarop de profeet in de westerse wereld wordt geportretteerd. Volgens Tim Winter, hoogleraar aan de universiteit van Cambridge, is het sexleven van Mohammed altijd al een netelig onderwerp geweest. Christenen zien in de verscheidene huwelijken van de profeet een bewijs dat de islam seksuele losbandigheid gedoogt. "Moslims beschouwen Aisha als een modelvrouw en het toppunt van deugdelijkheid, hoewel Salman Rushdie haar in Duivelsverzen in een bordeel situeert" stelt Winter."Wat haar extra omstreden maakt, is dat ze met de profeet trouwde op haar negende"

1.10.2008 um 12:28:00
avatar
ClaudiaSenegal
Admin

Aantal berichten : 534
Registratiedatum : 09-10-08
Leeftijd : 46
Woonplaats : Het Schone Limburgse Land (NL)

Profiel bekijken http://senegal.actieforum.com

Terug naar boven Go down

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum