Senegal Prikbord
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Stage in Senegal

Ga naar beneden

Stage in Senegal Empty Stage in Senegal

Bericht  Jan ma okt 20, 2008 11:19 am

Stagemogelijkheid op de Koninklijke Nederlandse ambassade in Dakar (Senegal)

Ben je een gevorderde student en zoek je een stageplek op het gebied van buitenlands beleid? Het islam beleid-programma van het Ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een interessante stagemogelijkheid aan op de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Dakar (Senegal).

Het islam beleid-programma:
Het islam beleid-programma Dakar (2008-2010) is er op gericht de Nederlandse ambassade in Dakar te ondersteunen bij haar beleid en heeft twee doelstellingen: ten eerste vergroting van kennis over de Senegalese maatschappij en de rol van islam hierin, ten tweede versterking van de dialoog met Senegalese organisaties en wetenschappers. De eerste doelstelling wordt nagestreefd door het doen van beleidsgericht wetenschappelijk onderzoek door Nederlandse en Senegalese onderzoekers. Voor het bereiken van de tweede doelstelling, wordt een kennisnetwerk opgezet van Senegalese wetenschappers en religieuze en maatschappelijke actoren.

De stage:
De Nederlandse stagiaire zal in samenwerking met een Senegalese stagiaire werken aan de opbouw van het Senegalese kennisnetwerk en een database opzetten waarin de gegevens van relevante contacten zullen worden opgeslagen. De werkzaamheden omvatten:
• identificeren van relevante contacten in Senegal;
• verzamelen van relevante gegevens met betrekking tot die contacten, door middel van interviews, literatuuronderzoek etc;
• opzetten van een database en toegankelijk maken van de gegevens; én
• tevens kan de stagiaire worden ingezet bij andere voorkomende werkzaamheden op de ambassade (bijv. het doen van een klein onderzoekje naar aanleiding van vragen van medewerkers, het voorbereiden van een werkbezoek).

Periode:
3 maanden, vanaf medio januari 2009

Gevraagd:
• een student(e) in de eindfase van de studie;
• met interesse in buitenlands beleid/internationale samenwerking;
• met een goede kennis van het Frans;
• computervaardig (liefst kennis van Microsoft Access);
• die integer is en verantwoordelijkheidsgevoel heeft;
• die nauwkeurig en planmatig is;
• die zowel zelfstandig als goed samen kan werken.

Aangeboden:
• Een interessante mogelijkheid om de praktijk van het Nederlands buitenlands beleid en het werk op een ambassade van binnenuit te leren kennen, en tevens kennis op te doen van de Senegalese maatschappij en de rol van islam hierin;
• Een retourticket Nederland – Senegal;
• Een onkostenvergoeding van 800 euro per maand voor drie maanden;
• Praktische ondersteuning en inhoudelijke stagebegeleiding.

Reageren:
Stuur je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae vóór 1 november naar Dr. Mayke Kaag, onderzoekscoördinator van het islam beleid-programma Dakar, Afrika-Studiecentrum, Postbus 9555, 2300 RB Leiden, kaag@ascleiden.nl, tel. 071-5273375/06-38126133. Je kunt ook telefonisch (na 15 oktober) of per e-mail contact opnemen voor verdere informatie.


--------------------------------------------------------------------------------

Ben je een gevorderde student en wil je onderzoekservaring opdoen in Senegal?

Het Afrika-Studiecentrum en de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Senegal bieden in het kader van het islam beleid-programma van het Ministerie van Buitenlandse Zaken de mogelijkheid om (leer)onderzoek te doen naar de relatie tussen islam en politiek in Senegal.

Het islam beleid-programma:
Het islam beleid-programma Dakar (2008-2010) is er op gericht de Nederlandse ambassade in Dakar te ondersteunen bij haar beleid en heeft twee doelstellingen: ten eerste vergroting van kennis van/over de Senegalese maatschappij en de rol van islam hierin, ten tweede versterking van de dialoog met Senegalese organisaties en wetenschappers. De eerste doelstelling wordt nagestreefd door het doen van beleidsgericht wetenschappelijk onderzoek door Nederlandse en Senegalese onderzoekers. Voor het bereiken van de tweede doelstelling, wordt een kennisnetwerk opgezet van Senegalese wetenschappers en religieuze en maatschappelijke actoren.

Het onderzoek:
Het onderzoek in het islam beleid-programma voor Senegal valt uiteen in drie onderzoeksthema’s. Dit onderzoeksproject beoogt bij te dragen aan een verbeterd inzicht in de relatie tussen de islamitische broederschappen en de politiek in Senegal, en daarmee in de politieke context waarin de ambassade haar werk doet. Naast een Nederlandse student/junior-onderzoeker zullen een Senegalese senior-onderzoeker en een Senegalese student/junior-onderzoeker deelnemen in het project.
De Nederlandse student zal in samenwerking met de Senegalese senior-onderzoeker in kaart brengen op welke wijzen er vanuit de islamitische broederschappen invloed wordt uitgevoerd op de politiek, en tevens onderzoek doen naar ideeën over de (wenselijke) relatie tussen politiek en religie onder belangrijke politieke en religieuze actoren. Het onderzoek zal voornamelijk bestaan uit analyse van media-berichtgeving en wetenschappelijke literatuur, en het afnemen van interviews. De resultaten van het onderzoek zullen worden verwerkt in een wetenschappelijke rapport en in een meer beleidsgerichte presentatie voor de ambassade.

Periode:
Vijf á zeven maanden vanaf februari 2009.

Gevraagd:
• een student(e) in de eindfase van een studie in de sociale wetenschappen;
• met kennis van, en interesse in ontwikkelingen in (West) Afrika;
• met een goede kennis van het Frans;
• die analytisch is en het een uitdaging vindt om na te denken over beleidsimplicaties van onderzoek:
• die integer is en verantwoordelijkheidsgevoel heeft;
• die zowel zelfstandig als goed samen kan werken.

Aangeboden:
• Een interessante mogelijkheid om (leer)onderzoek te doen op het gebied van islam en politiek in Senegal, en tevens kennis te maken met de praktijk van het Nederlands buitenlands beleid en het werk op een ambassade;
• Een retourticket Nederland – Senegal;
• Een onkostenvergoeding van 800 euro per maand voor maximaal zeven maanden;
• Praktische ondersteuning en inhoudelijke begeleiding.

Reageren:
Stuur je solllicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae vóór 1 november naar Dr. Mayke Kaag, onderzoekscoördinator van het islam beleid-programma Dakar, Afrika Studie Centrum, Postbus 9555, 2300 RB Leiden, kaag@ascleiden.nl, tel. 071-5273375/06-38126133. Je kunt ook telefonisch (na 15 oktober) of per e-mail contact met haar opnemen voor verdere informatie.
Jan
Jan

Aantal berichten : 18
Registratiedatum : 10-10-08
Leeftijd : 56
Woonplaats : Antwerpen

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum