symboliek asjoera-of Noah's pudding

Ga naar beneden

symboliek asjoera-of Noah's pudding

Bericht  Tania op do jan 15, 2009 7:44 pm

De boottocht op de Schelde met moslims,joden,hindoe's,christenen en vrijzinnigen gisterenavond ter gelegenheid van Asjoera was een fijne ervaring.
Voor de liefhebbers een woordje meer uitleg over de asjoerapudding (met dank aan Cediba als bronvermelding)
Dit overheerlijk dessert (en dat was het ook hmmm Smile ) vind volgens de traditie zijn oorsprong in het verhaal van de zondvloed :Toen het water maanden later zich terug begon te trekken hebben Noah en zijn volgelingen het weinige voedsel dat nog over was op de Ark-zoals graan,bonen,kikkererwten,gedroogde vruchten....verzameld.Hiervan maakten ze een zoet dessert wat vandaag bekend staat onder de naam asjoera of Noah's pudding.
De achterliggende gedachte bij de viering van Asjoera is enerzijds een vorm van herdenking van een aantal gebeurtenissen en anderzijds is het een vorm van dankbetuiging jegens God.
Voedsel delen biedt een gelegenhied ter herbevestiging van de eenheid van mensen ongeacht ras,geloof of ideologische achtergrond.
Het biedt tevens de gelegenheid om universele beginselen en waarden zoals liefde,hulpvaardigheid en medeleven te verstreken en uit te breiden.
De pudding die wij kregen gisterenavond was gemaakt van bonen,kikkererwten,krenten,rozijnen,amandelen,walnoten,grondnoten,kweepeer en granaatappelpitten.

Tania

Aantal berichten : 250
Registratiedatum : 13-10-08

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum