Jacht op albino’s

Ga naar beneden

Jacht op albino’s

Bericht  JanR op wo jan 21, 2009 11:53 am

Denk even na voor je jezelf een witte neger noemt! alien

20.01.09 Jacht op albino’s in provincie Zuid-Kivu (CongoForum)

UVIRA – In de ‘chefferie’ Befuliro, in de provincie Zuid-Kivu, trachten sommigen op albino’s te jagen. Dat melden Congolese media. De feiten deden zich voor in Lemera. Een vrouw van in de dertig probeerde daar een albino-meisje van 4 jaar te ontvoeren. De buren roken onraad en de vrouw verdween naar onbekende horizonten. De ouders van het meisje sloegen alarm bij de overheid en dienden klacht tegen onbekenden in.

In dit deel van Congo maken alle ouders met albino-kinderen zich zorgen, zo blijkt. De kinderen zijn voortdurend in gevaar, vinden ze. Organen van albino’s worden vaak verhandeld voor fetisjistische praktijken. Vooral in Oost-Afrika zou dit vaak voorkomen.

Over albino’s zijn er heel wat legendes in Afrika. Aan hun witte huidskleur worden allerlei – goede of kwade – machten toegeschreven. In landen als Kameroen en Mali is er het geloof dat albino’s bovennatuurlijke krachten hebben.

Met name tovenaars uit Tanzania beweren dat ze gebeente en bloed van albino’s kunnen verwerken in toverdrankjes die helpen om goud te vinden of de eeuwige jeugd te verwerven. Vissers geloven soms dat ze grote visvangsten kunnen doen als ze een arm of een been van een albino in het water gooien.

In Tanzania nam de overheid al maatregelen om albino-kinderen beter te beschermen. Zulke kinderen zijn vaak bang om naar school te gaan. Wie een albino ontvoert, kan zelfs de doodstraf krijgen.

In Burundi werden al vijf albino’s vermoord en is er eentje nog vermist. Maar sommigen laten zich niet tegenhouden om op albino’s en hun organen of ledematen te jagen.

©️ CongoForum, 20.01.09

JanR
Gast


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum