patriotisch of narcisme

Ga naar beneden

patriotisch of narcisme

Bericht  ClaudiaSenegal op za okt 11, 2008 11:35 am

332. Eintrag
Absender: rafiki
Email:
URL:

Betreff: patriotisch of narcisme

de west africaanse muziek,de rest later moet even weg

14.2.2008 um 10:10
--------------------------------------------------------------------------------
1. Antwort
Absender: rafiki
Email:
URL:

Betreff: Re: patriotisch of narcisme
hij richtte een radiostation en een eigen krant op .hij gaf de armen internet EN HIJ ZINGT EN BEZINGT ZIJN LAND(over de cd van Youssou in knack)
bij veel west-africaanse of africaanse muziek algemeen wordt het vaderland,de geboorte stad of zelfs het hele continent bezongen(ismael lo cd-senegal& habib koite cd-afriki enz)zowel het mooie als het mindere ervan.zelf hun eigen naam wordt voortdurend vermeldt (dread maxim begint steevast elk nummer met haay dread maxim amar.bij ons kent men dit niet zo,heeft dit te maken met de griot traditie,vinden zij dat ze een opvoedende functie hebben of menen zij echt africa mon amour,mon africa

16.2.2008 um 15:24:26
--------------------------------------------------------------------------------
2. Antwort
Absender: eduard (eddy) peeters
Email: Eduard.Peeters@telenet.be
URL:

Betreff: Re: patriotisch of narcisme
Ik snap het niet goed. In heel Afrika primeert de familie, dan de stam en dan de natie, een natie waarvan de grenzen zijn getrokken door bleekneuzen op de conferentie van Berlijn ruim een eeuw geleden. Als er dan bv een voetbalwedstrijd is worden ze plots nationalistisch en is de natie heilig en de media spelen daar handig op in, waarover later.
Ik denk niet dat de moderne griots een opvoedende functie hebben, wel misschien in het verleden? van oudsher zijn het feitelijk een soort troubadours die om in hun levensonderhoud te voorzien van dorp tot dorp reisden om hun ding te doen. Later werden ze honkvaster daar ze meestal in dienst traden van een adelijke of vooraanstaande familie (lees zij die het konden betalen, in kauri uiteraard).
Dus blijft er narcisme over. Een griot zoals Youssou bv. kan zich uit zijn lage kaste (wat de griots tenslotte zijn) omhoog werken en zo aanzien verwerven dank zij zijn internationale bekendheid en zo zijn er nog zelfs in de omgekeerde richting, Salif Keita (Mali) oorspronkelijk van adel (hoge kaste) is nu een moderne griot die ondanks het feit dat hij een albino is, prestige heeft. Zoiets werkt narcisme in de hand, het bezingen van eigen deugden en verwezelijkingen, juist hetzelfde wat ze vroeger deden maar dan voor de familie waar ze voor werkten.

16.2.2008 um 16:23:07
--------------------------------------------------------------------------------
333. Eintrag
Absender: ad
Email: adappel@gmail.com
URL: http://www.ikwilnaarnederland

Betreff: inburgeringsexamen doen op de ambassade


ik heb hier een goede tip voor mensen die iemand weten die op een toeristenvisum naar nederland komt met de bedoeling om later mvv aan te vragen voor nederland.
je kunt dan een cursus volgen waar je de garantie krijgt dat je zult slagen.
www.ikwilnaarnederland.nl

13.2.2008 um 23:01
avatar
ClaudiaSenegal
Admin

Aantal berichten : 534
Registratiedatum : 09-10-08
Leeftijd : 46
Woonplaats : Het Schone Limburgse Land (NL)

Profiel bekijken http://senegal.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum