Malariamedicatie

Ga naar beneden

Malariamedicatie

Bericht  Ruben op vr jun 03, 2011 9:33 pm

Hallo,

Ik ben nieuw op dit forum en heb een vraag omtrent malariapillen.
Vorig jaar was ik 2 maanden in Senegal en ik had slechts malarone voorzien voor 1 maand, maar ik had in Senegal zelf mijn vlucht verlengd en heb hierdoor de tweede maand geen malariamedicatie genomen. Ik verbleef in Yoff bij Dakar (project van Lies TSX) en ging naar Ziguinchor voor 3 weken waar toch meer muggen zitten. Ik ondervond echter geen last en had ook nooit muggenbeten.

Dit jaar ga ik terug voor 1 maand en ik vraag me af of het echt nodig is om malariapillen te nemen en indien iedereen dit toch aanraad vraag ik me af welke jullie altijd nemen. Vorig jaar nam ik malarone wat redelijk duur is en wat je dagelijks moet nemen. Ik zou graag zo weinig mogelijk medicatie nemen dus als jullie kunnen zeggen welke het best is laat het me aub weten.

Ik ga vn 27juni tot 24 juli naar Yoff (project TSX van Lies) en ook Ziguinchor.

Alvast bedankt

Ruben

Ruben

Aantal berichten : 3
Registratiedatum : 02-06-11
Leeftijd : 27

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Malariamedicatie

Bericht  dirk op do jun 16, 2011 6:05 pm

Neem dan lariam. doe ik ook. moet je maar 1 keer per week nemen en is goedkoper. 't is niet omdat je vorige keer chance gehad hebt, dat je die nu gaat hebben. Er zijn op een paar jaren tijd al verschillenden op de prikborden gestorven aan malaria. Meestal mensen die al een paar keren geen malariapreventie genomen hadden als ze naar Gambia of Senegal gingen en dachten dat ze dat niet meer nodig hadden. Terug thuis plots ziek geworden, in het ziekenhuis opgenomen en een paar dagen later overleden. In Yoff en op sommige plaatsen in en rond Dakar zitten niet zoveel muggen tijdens de droge periode. Daar is de kans klein om malaria op te doen maar in de Casamance heb je toch veel chance gehad. Ik heb een goede vriendin die als stewardess bij Sabena werkte en die kende verschillende piloten en stewardessen die regelmatig opstoten van malaria kregen. Hadden ze opgelopen op de vluchten naar Afrika waar ze meestal maar één of twee dagen verbleven. Ze waren er niet aan overleden maar het zat wel in hun bloed. De periode juni, juli is toch al het begin van de vochtige periode. Dus meer muggen. Bestaat dat project van Lies nog want zij is toch al een tijdje niet meer in Senegal. Ik ben in april nog een paar keren in de viavia iets gaan drinken en die meisjes snakten naar de de periode van toen Lies er nog was.

dirk

Aantal berichten : 71
Registratiedatum : 21-10-08

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Malariamedicatie

Bericht  Tope op ma jul 04, 2011 12:11 pm

@ Dirk

Je kan bij Affractie http://www.afractie.be/NL/index.html info bekomen over het project.

Tope

Aantal berichten : 68
Registratiedatum : 10-10-08
Leeftijd : 70
Woonplaats : Antwerpen

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

de talibé 's in dakar

Bericht  casamanc op di jul 05, 2011 12:02 pm

Dank je Arlette! Ik was de weg naar Dakar wat dat betreft even kwijt. Groet,
Adri

casamanc
Gast


Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Malariamedicatie

Bericht  Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum