Africa in the picture - Amsterdam

Go down

Africa in the picture - Amsterdam

Bericht  ClaudiaSenegal op za okt 11, 2008 2:57 pm

46. Eintrag
Absender: Claudia
Email:
URL:

Betreff: Africa in the picture - Amsterdam

Elk jaar weer interessant:
AFRICA IN THE PICTURE

http://www.africainthepicture.nl/nl/flash_taalkeuze

..do we have to BEG, BORROW OR STEAL?

We hebben het de slogan van onze elfde editie gemaakt geïnspireerd op de glansrijke begrippen die ons sieren. CHANGE van de versleten, clichématige voorstelling van Afrika. HOPE op de overwinning van diversiteit. INSPIRE – voor wie zich door de veelzijdige werkelijkheid van Afrika wil laten inspireren.
Vijftig iconen uit ons heden en verleden doen we u hierbij cadeau, inspirerende leiders uit muziek, sport en politiek. LEADERSHIP pur sang met een visie voor de toekomst, mensen met een DREAM, mensen met gevoel voor JUSTICE en mensen die durven to SPEAK...

...even if they had to BEG, BORROW OR STEAL?

Afrika beleeft turbulente tijden. Pogingen tot democratisering leiden niet zelden tot decennialange burgeroorlogen. Angola gaat op 6 september na 27 jaar oorlog opnieuw naar de stembus. In Kenia brak er na de verkiezingen ongekend geweld uit. In Zimbabwe
regeert de angst. Daarom staat Africa in the Picture stil bij LEADERSHIP, met onder meer ‘Schaduwen over Frans Afrika’, een korte serie over vermoorde Afrikaanse leiders als Thomas Sankara, Felix Moumi en Patrice Lumumba. Met Afrikaanse rappers die zich verraden voelen in DEMOCRACY IN DAKAR. Met hun rap hielpen zij president Wade aan de macht, om daarna te ontdekken dat hij niets voor het volk deed. En bekende Afrikaanse rappers roepen in FANGAFRIKA uit Burkina Faso de politieke leiders op tot het nemen van hun bestuurlijke verantwoordelijkheid. De prachtige, bijna surrealistische Mozambikaanse speelfilm TERRA SOMBULA - SLEEPWALKING LAND toont als een pijnlijke droom de gevolgen van langdurige oorlog en het gebrek aan uitzicht op een betere toekomst.

Een ander genre maar een absolute leider in de Afrikaanse filmindustrie is Nollywood: onafhankelijke Nigeriaanse films in een geheel eigen stijl met geheel eigen verhalen, waarin ook de Afrikaanse geestenwereld en het bijgeloof niet ontbreken. Met CHECKPOINT laten we u een echte Afrikaanse actiefilm zien. Afrika zoekt al langer naar een eigen beeldtaal zoals ook het Oegandese DIVIZIONZ laat zien.

Ondertussen is in de Afrikaanse diaspora, in Noord-Amerika, de eerste Afro- Amerikaanse president in aantocht. Zoon van een Keniase migrant, de charismatische Barack Obama, al voor de verkiezingen tot wereldleider gemaakt. Africa in the Picture gaat op 4 september samen met Democrats Abroad Netherlands een avond campagne voeren met discussie en film. In Nederland wonende Amerikanen kunnen zich in onze hoofdlocatie Het Ketelhuis voor de verkiezingen registreren.

En wie zwarten nog uitsluitend als mooi, exotisch en sexy beschouwt, moet vooral de Afro-Amerikaanse film A GOOD DAY TO BE BLACK AND SEXY gaan zien. Hierin worden op zeer sensuele wijze de clichés over ‘zwarte’ seksualiteit doorbroken! Meer twijfelachtige percepties gaan in WHAT BLACK MEN THINK, een ironische film over gevangenisstatistieken en eigen vooroordelen, onderuit.

We openen op 3 september met de zwoele muzikale Antilliaanse speelfilm PANMAN, RHYTHM OF THE PALMS, de eerste onafhankelijke speelfilm van Sint Maarten. Tot slot wil ik hier onze trouwe fondsen, subsidiegevers en partners bedanken voor hun vertrouwen en steun om ook in 2008 weer een mooi festival neer te zetten.


16.8.2008 um 22:43
--------------------------------------------------------------------------------
1. Antwort
Absender: Claudia
Email:
URL:

Betreff: Re: Africa in the picture - Amsterdam

Uitnodiging voor Senegalese film

Zon 7 sept Het Ketelhuis
Pazzanistraat 4, Cultuurpark Westergasfabriek, Amsterdam
Reserveringen 020 – 684 00 90, vanaf 12.00 ‘s middags

Democracy in Dakar
Senegal 2007
regie: Ben Herson & Magee McIlvaine, documentaire, 67 min, Wolof gesproken, Engels ondertiteld


DEMOCRACY IN DAKAR kijkt naar de verkiezingen door de ogen van hiphopartiesten rond de hoofdstad van Senegal. De documentaire volgt rappers, dj’s, journalisten en professoren gedurende en na de controversiële verkiezingen in Senegal 2007. De rappers durven zich nog vrij uit te drukken in een land waar geen persvrijheid heerst. De film onderzoekt de rol van hiphop op het politieke proces. DEMOCRACY IN DAKAR won o.a. de prijs van beste documentaire op het Texas Black Film Festival.

Meer info over de film:
http://nomadicwax.com/film/democracy-in-dakar/
1.9.2008 um 21:28:11
avatar
ClaudiaSenegal
Admin

Aantal berichten : 534
Registratiedatum : 09-10-08
Leeftijd : 46
Woonplaats : Het Schone Limburgse Land (NL)

Profiel bekijken http://senegal.actieforum.com

Terug naar boven Go down

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum